NO GI TRAINING

Het belang van training met en zonder gi is een onderwerp van veel discussie in de BJJ gemeenschap. Beide zijn nodig om een vechter met goede vaardigheden te ontwikkelen. Omdat Rickson Gracie Jiu-Jitsu zich vooral concentreert op goede basics is er weinig aanpassing in techniek nodig als de gi ontbreekt of zelfs wanneer slaan en schoppen zouden zijn toegestaan. Echter, het gebrek aan wrijving dat de gi veroorzaakt zorgt wel voor een hele andere ervaring. Hoewel dit het ontsnappen uit posities makkelijker maakt, zijn de transities sneller en is het afmaken van submissies moeilijker wat de beoefenaar dwingt om hele andere set problemen op te lossen.

SUBMISSION GRAPPLING & VALE TUDO

Sinds de eerste dagen van de ‘no rules challenges matches’ van het Braziliaanse Vale Tudo zijn er veel experimenten geweest met verschillende wedstrijdvormen. Veruit de meest populaire vorm in de Jiu-Jitsu gemeenschap is op dit moment het 'submission grappling'. Hoewel dit sterk beïnvloed is door Braziliaans Jiu-Jitsu moedigt deze vorm gebruik van technieken uit verschillende worstelstijlen aan. Omdat er geen gi gedragen wordt spelen snelheid en atletisch vermogen een grotere rol in de wedstrijden, wat het spectaculairder maakt om te zien. De populariteit van deze wedstrijdvorm blijft gestaag groeien met de opkomst van 'sub-only' wedstrijden, waar punten geen rol spelen en wedstrijden alleen beslist kunnen worden door een submissie.

Meer recent heeft de herintroductie van slaan met de vlakke hand in ‘Combat Jiu-Jitsu’ de kunst weer een stap dichter gebracht bij zijn originele bron, Vale Tudo. Het was tijdens deze ‘no-holds-barred’ gevechten dat Braziliaans Jiu-Jitsu zijn effectiviteit aan de wereld liet zien. Het old school format van geen regels en geen tijdslimiet paste perfect bij de strategie van het Braziliaans Jiu-Jitsu om een dominante positie hoger te waarderen dan een submissie. De afwezigheid van handschoenen en hand bescherming bleek een enorm nadeel voor de vechtkunsten als boksen en kickboksen, en het gebrek aan rondes en een tijdslimiet hielp de meer agressieve en explosieve stijlen ook niet. De strategie was eenvoudig, controleer je tegenstander en put hem uit terwijl je langzaam en gericht werkt naar een beëindiging van het gevecht door een submissie.

Alle aspecten van Jiu-Jitsu worden geoefend tijdens de No Gi Lessen van de moderne sport van submission grappling naar de old school Vale Tudo vecht strategie.

NO GI & VALE TUDO LESTIJDEN

DAG TIJD LES INSTRUCTEUR
Donderdag 20:00 - 21:30 BJJ (No Gi - Alle Niveaus) Russ Homer

BRAZILIAN JIU-JITSU LEIDEN | GRACIE JIU-JITSU LEIDEN

Ryron Gracie:

"Once you learn to remain calm under the stressful circumstances of a fight, you will have no trouble remaining calm under the stressful circumstances of life."

Gratis Proefles?