ZELFVERDEDIGING PROGRAMMA VOOR VROUWEN

Jiu-Jitsu is al sinds 1910 betrokken bij het gevecht om rechten voor vrouwen, vanaf het moment dat de Suffragette beweging in het Verenigd Koninkrijk de technieken gebruikte om zichzelf te verweren tegen arrestatie tijdens de campagne voor hun stemrecht. De aard van Jiu-Jitsu als defensieve kunst maakt het niet alleen geschikt voor vrouwen maar ook voor medische staf, politie en beveiligingsdiensten omdat het de beoefenaar in staat stelt om een agressor op een effectieve manier te bedwingen met minimaal geweld. Dit betekent dat de techniek gebruikt kan worden voor veel verschillende situaties, variërend van het irritante en dagelijkse situaties zoals een vervelende dronken vriend of collega op een feestje tot het veel ernstigere en levensbedreigende situaties.

In dit programma zul je leren hoe je de belangrijkste principes van Jiu-Jitsu zoals basis en hefboomwerking kunt inzetten om eerste grenzen te stellen, zowel fysiek als mentaal. Vervolgens leer je hoe je de vaardigheden kan gebruiken om afstand te houden en maken, te ontsnappen en uiteindelijk een situatie te neutraliseren.

Het programma bestaat uit 15 lessen die zijn ontworpen om te laten zien hoe Jiu Jitsu kan worden toegepast op verschillende zelfverdedigingsscenarios. Tijdens het programma krijg je ook de gelegenheid om de technieken die je geleerd hebt te oefenen tijdens onze "open mat" op zondag. Hiervoor is het handig om een vrijwilliger mee te nemen om "bad guy" te spelen, bijvoorbeeld je man, je/een vriend of broer.

Aan het eind van het programma mag je ook een maand lang gratis deelnemen aan de reguliere Jiu Jitsu lessen.

LESTIJDEN

DAG TIJD LES INSTRUCTEUR
Donderdag 19:00 - 20:00 Zelfverdediging voor vrouwen Russ Homer
Zondag 10:00 - 12:00 Open Mat Russ Homer

HET PROGRAMMA LOOPT VANAF 4 APRIL TOT EN MET 25 JULY 2019

PER MAAND
€25
Eenmalige betaling
€100

REVIEWS

Ik heb bij BJJ Leiden een zelfverdedigingscursus voor vrouwen gevolgd. Het was een hele leuke interactieve les. De cursus ging niet over hoe je door het gebruik van geweld je tegenstander te lijf gaat, maar juist hoe je vanuit je eigen kracht jezelf kan verdedigen tegen iemand die misschien veel sterker is. De oefeningen werden voorgedaan, waarna we zelf verder konden oefenen met een begeleider. Ook gaf trainer Russ duidelijk uitleg over de Jiu-Jitsu filosofie waarop de training gebaseerd is.

Lieske de Krijger
Lieske de Krijger

I recently attended BJJ Leiden's first women's self-defense workshop and it was super. I was a bit nervous as a novice with no upper body strength but the teaching style was excellent - really encouraging and easy to understand. Every move was broken down and applied to potential real-life scenarios. It was a great experience and confidence boost and left me wanting more. I would definitely recommend BJJ Leiden to all genders, sizes, strengths and abilities!

Orla Kelly
Orla Kelly