ZELFVERDEDIGING WORKSHOP VOOR VROUWEN

Jiu-Jitsu is al sinds 1910 betrokken bij het gevecht om rechten voor vrouwen, vanaf het moment dat de Suffragette beweging in het Verenigd Koninkrijk de technieken gebruikte om zichzelf te verweren tegen arrestatie tijdens de campagne voor hun stemrecht. De aard van Jiu-Jitsu als defensieve kunst maakt het niet alleen geschikt voor vrouwen maar ook voor medische staf, politie en beveiligingsdiensten omdat het de beoefenaar in staat stelt om een agressor op een effectieve manier te bedwingen met minimaal geweld. Dit betekent dat de techniek gebruikt kan worden voor veel verschillende situaties, variërend van het irritante en dagelijkse situaties zoals een vervelende dronken vriend of collega op een feestje tot het veel ernstigere en levensbedreigende situaties.

In deze workshop zul je leren hoe je de basis principes van Jiu-Jitsu zoals basis en hefboomwerking kunt inzetten om eerste grenzen te stellen, zowel fysiek als mentaal. Vervolgens leer je hoe je de vaardigheden kan gebruiken voor het ontwijken, ontsnappen en uiteindelijk neutraliseren van een situatie.

De training is gestructureerd volgens een rustige en goed te volgen progressie waarbij iedere student op haar eigen tempo vordert, zodat ze niet alleen de getoonde technieken en principes zullen beheersen, maar ook de reflexen ontwikkelen om deze vaardigheden in real time toe te passen. Dit alles wordt gedaan in de vriendelijke en prettige omgeving die cruciaal is voor leren.

REVIEWS

Ik heb bij BJJ Leiden een zelfverdedigingscursus voor vrouwen gevolgd. Het was een hele leuke interactieve les. De cursus ging niet over hoe je door het gebruik van geweld je tegenstander te lijf gaat, maar juist hoe je vanuit je eigen kracht jezelf kan verdedigen tegen iemand die misschien veel sterker is. De oefeningen werden voorgedaan, waarna we zelf verder konden oefenen met een begeleider. Ook gaf trainer Russ duidelijk uitleg over de Jiu-Jitsu filosofie waarop de training gebaseerd is.

Lieske de Krijger
Lieske de Krijger

I recently attended BJJ Leiden's first women's self-defense class and it was super. I was a bit nervous as a novice with no upper body strength but the teaching style was excellent - really encouraging and easy to understand. Every move was broken down and applied to potential real-life scenarios. It was a great experience and confidence boost and left me wanting more. I would definitely recommend BJJ Leiden to all genders, sizes, strengths and abilities!

Orla Kelly
Orla Kelly