ZELFVERDEDIGING EN COMBATIVES WORKSHOP

Naast de reguliere lessen, geven we ook regelmatig gespecialiseerde workshops. De Zelfverdediging en Combatives Workshop is opgezet om te laten zien hoe de basis principes van het Gracie Jiu-Jitsu kunnen worden toegepast op verschillende echte zelfverdedigingssituaties.

Het beste argument voor het beoefenen van Jiu-Jitsu, naast dat het een effectieve methode is voor zelf ontwikkeling, is de mogelijkheden die het een gevorderde beoefenaar biedt een grotere, sterkere en agressievere tegenstander te controleren door toepassing van een betere kennis van hefboomwerking en positionering. Dit is waar Jiu-Jitsu zich onderscheid van andere vechtsporten, omdat een tegenstander kan worden overwonnen en gecontroleerd met slecht het benodigde geweldsniveau om de situatie onschadelijk te maken.

Deze "beheerste" aanpak betekend dat Jiu-Jitsu niet alleen perfect is voor zowel mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een realistisch systeem voor zelfbescherming, maar ook voor professionals als beveiligingsmedewerkers, zusters en ambtenaren wiens beroep ervoor kan zorgen dat ze een verhoogd risico lopen op een confrontatie.

Een onafhankelijke Zelfverdediging Programma voor Vrouwen wordt ook regelmatig georganiseerd, om problemen specifiek voor vrouwen te behandelen.