SEMINAR ZELFVERDEDIGING EN COMBATIVES

Naast de reguliere lessen, geven we ook regelmatig gespecialiseerde seminars. De Zelfverdediging en Combatives seminar is opgezet om te laten zien hoe de basis principes van het Gracie Jiu Jitsu kunnen worden toegepast op verschillende echte zelfverdedigingssituaties.

Het beste argument voor het beoefenen van Jiu Jitsu, naast dat het een effectieve methode is voor zelf ontwikkeling, is de mogelijkheden die het een gevorderde beoefenaar biedt een grotere, sterkere en agressievere tegenstander te controleren door toepassing van een betere kennis van hefboomwerking en positionering. Dit is waar Jiu Jitsu zich onderscheid van andere vechtsporten, omdat een tegenstander kan worden overwonnen en gecontroleerd met slecht het benodigde geweldsniveau om de situatie onschadelijk te maken.

Deze "beheerste" aanpak betekend dat Jiu Jitsu niet alleen perfect is voor zowel mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een realistisch systeem voor zelfbescherming, maar ook voor professionals als beveiligingsmedewerkers, zusters en ambtenaren wiens beroep ervoor kan zorgen dat ze een verhoogd risico lopen op een confrontatie.

Let op: BJJ Leiden seminars zijn bedoelt als Jiu Jitsu introductie. Het is onmogelijk om middels een eenmalige seminar de vaardigheden te ontwikkelen waarmee iemand enige techniek onder druk kan uitvoeren. Dat niveau van bekwaamheid kan allen worden ontwikkeld door regelmatig trainen!