BRAZILIAANS JIU JITSU LESSEN

Alle lessen beginnen met een korte warming-up, gevolgd door een technische training, en dan een aantal specifieke trainingssituaties die tijdens de training zijn behandeld. Deze oefeningen spelen een belangrijke rol in het BJJ. Het is belangrijk dat leerlingen de technieken onder druk en met weerstand kunnen toepassen. Het gevoel voor structuur, gewichtsverdeling en timing kan alleen ontwikkelt worden door oefening met een tegenwerkende partner. De les sluit af met "rollen", waarbij de nadruk op persoonlijke feedback en tips voor ontwikkeling ligt.

Alle aspecten van Jiu Jitsu worden tijdens deze lessen behandeld, niet alleen het sport Jiu Jitsu, maar ook zelfverdediging en Vale Tudo gevechtsstrategie. De nadruk ligt op skill ontwikkeling en testen onder druk met als doel beoefenaars te creëren met een werkende kennis van de gehele kunst.

GI & NO GI LESSEN

De 'kimono' of 'gi' is het officiele Jiu Jitsu uniform. Het bestaat uit een jas, broek en band en is ontworpen om de zware training aan te kunnen. De gi wordt gezien als waardevolle trainingstool in Jiu Jitsu omdat het de beoefenaar dwingt een meer methodische en technische aanpak te gebruiken door de vele aanval- en verdedigingsmogelijkheden.

Het belang van training met en zonder gi is een onderwerp van veel discussie in de BJJ gemeenschap. Beide zijn nodig om een vechter met goede vaardigheden te ontwikkelen. Omdat Rickson Gracie Jiu Jitsu zich vooral concentreert op goede basics is er weinig aanpassing in techniek nodig als de gi ontbreekt of zelfs wanneer slaan en schoppen zouden zijn toegestaan. Echter, het gebrek aan wrijving dat de gi veroorzaakt zorgt wel voor een hele andere ervaring. Hoewel dit het ontsnappen uit posities makkelijker maakt, zijn de transities sneller en is het afmaken van submissies moeilijker wat de beoefenaar dwingt om hele andere set problemen op te lossen.

Net als bij de lessen met gi, alle aspecten van Jiu Jitsu worden geoefend tijdens de No Gi Lessen van de moderne sport van submission grappling naar de Vale Tudo en vecht strategie.

FUNDAMENTALS

Bij BJJ Leiden is ons streven om iedere student door middel van de fundamentele concepten en technieken zoals Rickson Gracie die onderwijst een goede basis te geven. Deze technieken overstijgen de verschillende toepassingen van de kunst, of het gaat om sport, zelfverdediging, grappling of in een gevecht. Op deze basis kan iedere student zijn eigen "game" bouwen, met de nieuwste technieken en tactieken die de kunst biedt.

Hoewel de meeste lessen zich concentreren op het ontwikkelen van deze "fundamentals", begrijpen we ook de behoefte van degene met minder ervaring. Om deze reden concentreren we ons tijden de woensdagavond les volledig op alleen de fundamentele technieken.

OPEN TRAINING

De belangrijkste factor in de ontwikkeling van een student, is tijd op de mat. Naast de reguliere lessen geloven wij dat het waardevol is om vrije, ongestructureerde tijd op de mat te bieden, waarin iedereen zich kan concentreren waar wat hun persoonlijk voorkeur is. Dit is een uitstekende gelegenheid om de technieken te herhalen die tijdens de lessen zijn behandeld, advies te vragen aan mensen met meer ervaring, of om simpelweg "te rollen" (sparren).

Het verzoek is of iedereen zowel een gi als een rashguard of t-shirt mee wil nemen naar de open trainings.

BJJ LESROOSTER

DAG TIJD LES
Maandag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus)
Dinsdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus)
Woensdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi Fundamentals - Alle Niveaus)
Donderdag 20:00 - 21:30 BJJ (No Gi - Alle Niveaus)
Vrijdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus)
Zondag 10:00 - 12:00 BJJ Open Training