BRAZILIAANS JIU-JITSU LESSEN

Alle lessen beginnen met een sport specifieke warm-up, gevolgd door een technische training en het drillen (herhaaldelijk oefenen) van de technieken. Het einde van de les bestaat uit een half uur sparren. Het Sparren bestaat uit zowel positioneel sparren als ‘vrij rollen’. Hierbij ligt de nadruk op het krijgen van persoonlijke coaching en tips voor persoonlijke ontwikkeling.

Binnen het BJJ speelt het sparren een essentiële rol. Het is van het grootste belang dat de beoefenaars ook onder druk, zoals in een levensechte situatie, in staat zijn om de geleerde technieken toe te passen. Het begrip van een correcte houding, een juiste gewichtsverdeling en het gevoel voor connectie en timing die nodig zijn om BJJ succesvol te beoefenen kunnen alleen ontwikkeld worden door te sparren met een partner die tegenstand biedt. Het mooie aan BJJ is dat de beoefenaars zo hard kunnen “rollen” (sparren) als ze willen zonder daarbij veel gevaar op een blessure te lopen.

Alle aspecten van Jiu-Jitsu worden tijdens deze lessen behandeld, niet alleen het sport Jiu-Jitsu, maar ook zelfverdediging en Vale Tudo gevechtsstrategie. De nadruk ligt op skill ontwikkeling en testen onder druk met als doel beoefenaars te creëren met een werkende kennis van de gehele kunst.

GI & NO GI LESSEN

De 'kimono' of 'gi' is het officiele Jiu-Jitsu uniform. Het bestaat uit een jas, broek en band en is ontworpen om de zware training aan te kunnen. De gi wordt gezien als waardevolle trainingstool in Jiu-Jitsu omdat het de beoefenaar dwingt een meer methodische en technische aanpak te gebruiken door de vele aanval- en verdedigingsmogelijkheden.

Het belang van training met en zonder gi is een onderwerp van veel discussie in de BJJ gemeenschap. Beide zijn nodig om een vechter met goede vaardigheden te ontwikkelen. Omdat Rickson Gracie Jiu-Jitsu zich vooral concentreert op goede basics is er weinig aanpassing in techniek nodig als de gi ontbreekt of zelfs wanneer slaan en schoppen zouden zijn toegestaan. Echter, het gebrek aan wrijving dat de gi veroorzaakt zorgt wel voor een hele andere ervaring. Hoewel dit het ontsnappen uit posities makkelijker maakt, zijn de transities sneller en is het afmaken van submissies moeilijker wat de beoefenaar dwingt om hele andere set problemen op te lossen.

Net als bij de lessen met gi, alle aspecten van Jiu-Jitsu worden geoefend tijdens de No Gi Lessen van de moderne sport van submission grappling naar de Vale Tudo en vecht strategie.

ZONDAGMORGEN SESSIES

De lessen zijn op zondagochtend op maat gemaakt voor degene die aanwezig zijn. Posities worden behandeld via vraag en antwoord, zodat de les aansluit bij de mensen van het indivu. De mat is ook beschikbaar zodat iedereen die aanwezig is kan werken aan wat hij/zij wil, het oefenen van technieken of sparren.

Deelnemers wordt verzocht zowel een gi als een rashguard / T-shirt mee te nemen naar de zondagmorgen sessies.

BJJ LESROOSTER

DAG TIJD LES INSTRUCTEUR
Maandag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus) Russ Homer
Woensdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi Fundamentals - Alle Niveaus) Russ Homer / Stefan Mulder
Donderdag 20:00 - 21:30 BJJ (No Gi - Alle Niveaus) Russ Homer
Vrijdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus) Stefan Mulder
Zondag 10:30 - 12:00 BJJ Open Training Russ Homer