BRAZILIAANS JIU JITSU LESSEN

Alle lessen beginnen met een korte warming-up, gevolgd door een technische training, en dan een aantal specifieke trainingssituaties die tijdens de training zijn behandeld. Deze oefeningen spelen een belangrijke rol in het BJJ. Het is belangrijk dat leerlingen de technieken onder druk en met weerstand kunnen toepassen. Het gevoel voor structuur, gewichtsverdeling en timing kan alleen ontwikkelt worden door oefening met een tegenwerkende partner. De les sluit af met "rollen", waarbij de nadruk op persoonlijke feedback en tips voor ontwikkeling ligt.

//bjjleiden.nl/wp-content/uploads/2017/06/BJJ-09-1.jpg

GI & NO GI LESSEN

De 'kimono' of 'gi' is het officiele Jiu Jitsu uniform. Het bestaat uit een jas, broek en band en is ontworpen om de zware training aan te kunnen. De gi wordt gezien als waardevolle trainingstool in Jiu Jitsu omdat het de beoefenaar dwingt een meer methodische en technische aanpak te gebruiken door de vele aanval- en verdedigingsmogelijkheden.

Het belang van training met en zonder gi (pak) is een onderwerp van veel discussie in de BJJ gemeenschap. Wij zijn van mening dat beide zijn nodig om een beoefenaar met goede vaardigheden te ontwikkelen. Het gebrek aan wrijving dat de gi veroorzaakt zorgt wel voor een hele andere ervaring bij het trainen zonder pak. Hoewel dit het ontsnappen uit posities makkelijker maakt, zijn de transities sneller en is het afmaken van submissies moeilijker wat de beoefenaar dwingt om hele andere set problemen op te lossen.

//bjjleiden.nl/wp-content/uploads/2020/10/nogi-09.jpg

FUNDAMENTALS LES

Bij BJJ Leiden streven we ernaar om elke student een solide basis van zowel kennis als vaardigheid te beiden, opgebouwed rond beproefde fundamentele technieken en concepten. Deze technieken overstijgen de verschillende toepassingen van de kunst, of het gaat om sport, zelfverdediging, grappling of in een gevecht. Op deze basis kan iedere student zijn eigen "game" bouwen, met de nieuwste technieken en tactieken die de kunst biedt.

Hoewel de meeste lessen zich concentreren op het ontwikkelen van deze "fundamentals", begrijpen we ook de behoefte van degene met minder ervaring. Om deze reden hebben we twee avondlessen gereserveerd voor alleen de fundamentele technieken.

ZONDAGOCHTENDSESSIE

De belangrijkste factor in de ontwikkeling van een student, is tijd op de mat. Naast de reguliere lessen geloven wij dat het waardevol is om vrije, ongestructureerde tijd op de mat te bieden, waarin iedereen zich kan concentreren waar wat hun persoonlijk voorkeur is. Dit is een uitstekende gelegenheid om de technieken te herhalen die tijdens de lessen zijn behandeld, advies te vragen aan mensen met meer ervaring, of om simpelweg "te rollen" (sparren).

Het verzoek is of iedereen zowel een gi als een rashguard of t-shirt mee wil nemen naar de zondagoctendsessie.

De zondagochtendsessie is gratis voor leden en is dus niet inbegrepen in de maandelijkse contributie.

BJJ LESROOSTER

DAG TIJD LES
Maandag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus)
Dinsdag 20:00 - 21:30 BJJ (No Gi Fundamentals - Alle Niveaus)
Woensdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi Fundamentals - Alle Niveaus)
Donderdag 20:00 - 21:30 BJJ (No Gi - Alle Niveaus)
Vrijdag 20:00 - 21:30 BJJ (Gi - Alle Niveaus)
Zondag 10:00 - 12:00 Zondagochtendsessie

Geschreven door: Russ Homer
Vertaling: Arjan Assink